Xi Jinping naar Saudi-Arabië om de oliebevoorrading veilig te stellen: genadeklap voor Poetins schatkist?

Xi Jinping zet zijn diplomatieke marathon voort met een bezoek aan Saudi-Arabië. Op tafel ligt een belangrijke overeenkomst over de invoer van Saudische olie naar China. Zal dat een streep door de rekening zijn van Rusland?

Waarom is dit belangrijk?

Deze week versoepelde China de strenge coronamaatregelen. Als gevolg daarvan zal de Chinese industrie weer op volle toeren gaan draaien. Die heeft daar olie voor nodig. Het land wil daarom een nieuwe overeenkomst sluiten met Saudi-Arabië.

In het nieuws: Een deal tussen de twee landen zou de export van Saudische olie naar China verder moeten doen toenemen. Het is dan ook een aantrekkelijk alternatief voor Russische olie, dat nu door veel landen wordt vermeden wegens de oorlog in Oekraïne.

  • De Chinese president Xi Jinping brengt deze week voor het eerst in zeven jaar een bezoek aan Saudi-Arabië. Tijdens zijn bezoek zal hij naar verwachting voor miljarden dollars aan overeenkomsten ondertekenen met 's werelds grootste olie-
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.