Wouter Torfs stapt op als CEO van Schoenen Torfs om voorzitter te worden van CAW Groep

Wouter Torfs gaat aan de slag als nieuwe voorzitter van CAW Groep. Hij zal die functie nog tot eind dit jaar combineren met die van CEO van Schoenen Torfs. Daarna stapt hij op als topman bij de schoenwinkelketen.

Torfs is voortaan de nieuwe voorzitter van CAW Groep, de groep die die de elf Vlaamse en Brusselse Centra Algemeen Welzijnswerk overkoepelt. Hij gaat dit jaar die functie nog combineren met zijn rol als CEO van de bekende schoenwinkelketen Torfs. Vanaf 2022 stapt hij dan op om zich volledig te kunnen toespitsen op het werk bij CAW Groep. Dat heeft de zakenman zelf bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het inloopcentrum van CAW Sint-Niklaas.

Torfs blikt tevreden terug op zijn carrière bij de keten

Tijdens het persmoment blikte Torfs tevreden terug op zijn carrière bij de gelijknamige keten. Hij was maar liefst 35 jaar actief als topman, en in 2019 werd hij verkozen tot beste werknemer. Het is nog koffiedik kijken wie Torfs gaat opvolgen bij de schoenengroep, maar zijn opvolger zal na de zomer bekend worden gemaakt.

Torfs is naar eigen zeggen heel enthousiast om aan de slag te gaan als voorzitter van CAW Groep. “Men heeft mij enkele maanden geleden vanuit de raad van bestuur gecontacteerd en ik was aangenaam verrast”, aldus de CEO. “Ik word volgend jaar 65 jaar, dus ik ben klaar voor iets nieuws. Ik wil me in de volgende fase van mijn leven nog meer engageren en dan vind ik dit de perfecte uitdaging.”

“CAW bekender maken”

In een filmpje op Twitter voegt Torfs eraan toe dat hij van CAW een bekender merk wil maken. “Voorts wil ik mij inzetten om een nog mooiere werkplek te creëren”, klinkt het.

Mensen kunnen aankloppen bij één van de elf centra van CAW wanneer ze vragen hebben over welzijn, zoals financiële, administratieve, juridische of materiële kwesties. Ze bieden ook hulp aan slachtoffers en daders van geweld, misbruik en betrokkenen van verkeersongevallen en misdrijven. Vorig jaar klopten meer dan 111.000 mensen met een hulpvraag aan bij een CAW.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20