Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 20 SEP

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

WK Wielrennen in Zwitserland afgelast

Logo Business AM
Sport

12/08/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 3 min leestijd

Greg Van Avermaet tijdens de Tour de France - isopix

Het WK Wielrennen gaat dit jaar alvast niet in Aigle/Martigny door. Dat heeft de internationale wielerbond UCI beslist nu er geen versoepelingen van de coronamaatregelen komen.

Het moest een WK voor Greg Van Avermaet worden, maar nu moet de UCI dus naarstig op zoek naar een vervangend parcours. Liefst eentje dat de competitie aankan met dat in Aigle, met een stevige beklimmingen.

Oktober

Het was erop of eronder vandaag. De UCI wou het WK nog wel laten doorgaan als het evenement mocht plaatsvinden. Maar daarvoor krijgt de organisatie nu het deksel op de neus. Een evenement met meer dan 1.000 personen zal pas mogen doorgaan vanaf 1 oktober en er moet een aparte vergunning voor worden aangevraagd. Einde verhaal voor de UCI.

Er was natuurlijk de optie om het WK door te laten gaan zonder publiek, in een soort mini-editie van het WK. Geen tijdrit, maar wel een wegrit. Dat was slecht nieuws voor de specialisten zoals Evenepoel, maar nu staat er vooralsnog een streep door het hele WK. In Zwitserland tenminste.

Italië?

Een ander land dan, dat is zeker nog een optie. Italië, wordt er intussen gefluisterd door de professionele pers. Dan zou Veneto een logische plek zijn, al klinken er ook stemmen die Emilia-Romagna voorstellen.

En dan is er natuurlijk ook nog Plan Verplaatsing. Net zoals heel wat evenementen, we kijken vooral naar de Olympische Spelen die dit jaar in Tokio moesten doorgaan, kan het WK verzet worden. De UCI lijkt daar niet toe geneigd, want er is al heel wat geld uitgegeven.

Het prijskaartje van het WK Wielrennen staat dit jaar namelijk op 15,8 miljoen euro. Voor de regio brengt zo’n WK wel aardig wat in het laatje: de verdiensten werden dit jaar op 42 miljoen euro geprojecteerd. Ongeveer 10 procent van het budget is al uitgegeven. Uitstellen, de facto afgelasten, is dus ook niet het beste idee.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  30.401.165
 • Aantal
  doden
  950.459
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  99.649
 • Aantal
  doden
  9.937
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
Logo Business AM

Business AM | Stocks