Wiz Khalifa lanceert kweekset voor paddenstoelen

MISTERCAP’S, een bedrijf opgericht door rapper Wiz Khalifa, wil een gezonde levensstijl promoten, ondersteund door organische paddenstoelen. 

De Amerikaanse rapper zegt een groeiende interesse te hebben ontwikkeld in gezondheid, gezonde voeding en welzijn. Volgens hem hebben champignons een aanzienlijke impact op het lichaam. Voor alle duidelijkheid, het zijn geen paddenstoelen met psychedelische effecten

“Mensen weten zo weinig over paddenstoelen, dus mijn doel met MISTERCAP’S is om de positieve voordelen ervan te laten zien en ze bij een breder publiek onder de aandacht te brengen”, zei Khalifa in een persmededeling

Door de verkoop van een kweekset wordt de koper betrokken bij het volledige proces van de levenscyclus. Daarnaast gaat 2 procent van de opbrengst naar de Funghi Foundation. Een organisatie die zich inzet voor de studie en het behoud van schimmels, waar een onderwijsprogramma aan gekoppeld is.

Het is niet de eerste keer dat Khalifa zich buiten de muzieksector waagt. In 2016 richtte de rapper al een eigen cannabisbedrijf, Khalifa Kush, op. Met een exclusief partnerschap met de verdeler Cookies. De producten zijn beschikbaar in acht Amerikaanse staten, waaronder Californië en Florida. De kweeksets zijn in alle staten beschikbaar en kosten 27,95 dollar.

Meer