Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 28 MRT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Witte Huis overweegt Amazon-websites op zwarte lijst te zetten

Logo Business AM
Tech

06/12/2019 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Isopix

Bepaalde websites van Amazon buiten de VS zouden op een lijst van ‘verdachte markten’ kunnen terechtkomen, schrijft de krant The Wall Street Journal op basis van bronnen.

Op de lijst staan vooral websites die namaakgoederen aanbieden. Vorig jaar was er ook al sprake van dat dit zou gebeuren, maar toen besliste Washington om het niet te doen.

De e-commercegigant reageert dat hij namaakgoederen ‘absoluut verbiedt’ op zijn platformen en alles doet om consumenten ertegen te beschermen.

‘Geïntegreerde aanpak’

‘Namaak tegengaan vraagt een geïntegreerde aanpak van retailers, merken en wetshandhavers en we blijven samenwerken met iedereen om namaakgoederen te doen verdwijnen in onze winkel’, zegt het bedrijf.

Het voegt daaraan toe dat het al 400 miljoen dollar investeerde in personeel en 5.000 extra mensen aannam om fraude te bestrijden.

Het is al het tweede jaar op rij dat de Amerikaanse kledingkoepel AAFA vraagt om Amazon-sites op de zwarte lijst te zetten. ‘Ondanks zijn leiderschapsrol in de wereldwijde retail, en als belangrijke partner om onze merken verkocht te krijgen, blijft Amazon toch gevaarlijk voor namaak’, klinkt het.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton