Witte Huis overweegt Amazon-websites op zwarte lijst te zetten

Bepaalde websites van Amazon buiten de VS zouden op een lijst van ‘verdachte markten’ kunnen terechtkomen, schrijft de krant The Wall Street Journal op basis van bronnen.

Op de lijst staan vooral websites die namaakgoederen aanbieden. Vorig jaar was er ook al sprake van dat dit zou gebeuren, maar toen besliste Washington om het niet te doen.

De e-commercegigant reageert dat hij namaakgoederen ‘absoluut verbiedt’ op zijn platformen en alles doet om consumenten ertegen te beschermen.

‘Geïntegreerde aanpak’

‘Namaak tegengaan vraagt een geïntegreerde aanpak van retailers, merken en wetshandhavers en we blijven samenwerken met iedereen om namaakgoederen te doen verdwijnen in onze winkel’, zegt het bedrijf.

Het voegt daaraan toe dat het al 400 miljoen dollar investeerde in personeel en 5.000 extra mensen aannam om fraude te bestrijden.

Het is al het tweede jaar op rij dat de Amerikaanse kledingkoepel AAFA vraagt om Amazon-sites op de zwarte lijst te zetten. ‘Ondanks zijn leiderschapsrol in de wereldwijde retail, en als belangrijke partner om onze merken verkocht te krijgen, blijft Amazon toch gevaarlijk voor namaak’, klinkt het.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20