Witte en Gouden Gids nu echt in de papiermand

De Witte en Gouden Gids, de papieren telefoonboeken, worden verwezen naar de annalen van de geschiedenis. De laatste papieren versies zijn gedrukt en verzonden.

In de jaren negentig en 2000 waren ze letterlijk overal te vinden. Op het hoogtepunt van hun populariteit werden er van de Witte en de Gouden Gids maar liefst 4 miljoen exemplaren gedrukt en geleverd in elk Belgisch huis. Maar liefst twee kilo papier, maar wel met zowat elk nummer uit uw buurt, met het adres erbij.

GSM en een interventie van Van Quickenborne

Maar met de opkomst van de GSM en de neergang van het vaste toestel en bijbehorend telefoonnummer, verdween het papieren telefoonboek steeds meer uit beeld. Uiteindelijk werden de Witte en Gouden Gids, respectievelijk voor particulieren en handelaars, samengevoegd.

Uiteindelijk kwam de gids enkel nog op aanvraag. Daar zorgde toenmalig minister voor Administratieve Vereenvoudiging, Vincent Van Quickenborne, voor in 2010. Vorig jaar werden er nog 700.000 exemplaren gedrukt.

Online

140 jaar lang kon u er dus op rekenen, dat blijft zo. De website van de Witte Gids en de Gouden Gids blijft natuurlijk wel bestaan. Uitgeverij FCR drukte nog een laatste ronde van de iconische gidsen voor de streek rond Henegouwen, maar houdt het nu finaal digitaal.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20