Windows 11 krijgt volgende maand grote update met Android-apps

Microsoft wil volgende maand een openbare preview lanceren van de implementatie van Android-apps in Windows 11. Dat heeft topman Panos Panay zelf bekendgemaakt in een uitgebreide blogpost.

In het nieuws: Begin oktober begon Microsoft met de geleidelijke uitrol van Windows 11 en ondertussen hebben alle gebruikers met een geschikte laptop of computer de mogelijkheid gehad om over te schakelen op het nieuwe besturingssysteem. Panos Panay, Chief Product Officer bij Windows, blikt in een blogpost terug op die launch, maar hij kijkt ook vooruit. Volgende maand plant Microsoft namelijk een eerste grote update van Windows 11.

Wat mogen we verwachten van deze update van Windows 11?

  • De grootste nieuwigheid wordt ongetwijfeld de implementatie van Android-applicaties in Windows 11. Microsoft kondigde die mogelijkheid bij de lancering van het nieuwe besturingssysteem al aan, maar tot nu was het enkel voor bètatesters beschikbaar.
    • Ook nu zal het nog steeds slechts gaan om een preview. Vermoedelijk zal dus maar een beperkt aantal Android-apps beschikbaar zijn om te testen.
    • Die applicaties zullen ook niet gedownload kunnen worden via de Play Store van Google, maar wel via de Amazon Appstore.
  • Daarnaast komt ook Windows Media Player terug en zal het de huidige applicatie Groove Music vervangen. In die nieuwe Media Player zal je zowel muziek als video’s kunnen afspelen.
  • Ook de Notepad krijgt een update met enkele nieuwe, handigere features.
  • Tot slot waarschuwt Microsoft ook om niet te lang meer te wachten om van Windows 10 over te schakelen op Windows 11, als je dat nog niet hebt gedaan. Op dit moment is dat nog gratis, maar dat zal binnenkort niet meer het geval zijn.
Meer