WhatsApp test nieuwe handige functie voor in groepsgesprekken

Meta, het moederbedrijf van Facebook en WhatsApp, test een interessante nieuwe feature voor zijn chatplatform. Testers hebben in de meest recente bètaversie voor iOS namelijk de mogelijkheid om polls aan te maken in groepsgesprekken.

Waarover gaat het?

  • De website WEBetaInfo ontdekte de vermoedelijke toekomstige functie in de nieuwste bèta van de applicatie van WhatsApp voor iOS. Het gaat om de mogelijkheid om polls te maken in groepsgesprekken in WhatsApp.
  • Op een screenshot die de website deelde, is te zien hoe dat in zijn werk zou kunnen gaan. Gebruikers, of mogelijk enkel de moderators, zullen in een groepsgesprek een poll kunnen maken. Andere groepsleden kunnen daarna kiezen uit vooraf ingestelde antwoorden.
  • Voorlopig lijken polls enkel getest te worden in groepsgesprekken en niet in gewone gesprekken. De vragen en antwoorden ervan zullen ook end-to-end versleuteld zijn, wat wil zeggen dat enkel mensen in de groep de peiling en de resultaten kunnen zien.
  • Wanneer en in welke vorm deze nieuwe functie voor iedereen beschikbaar zal zijn, is niet geweten.

Waarom is het belangrijk?

  • Chatapplicaties, en dan vooral die voor groepsgesprekken, zijn de voorbije twee jaar door de coronacrisis gigantisch zijn geboomd.
  • Marktleider WhatsApp miste die trein echter door enkele privacyschandalen en een beperkt aantal functionaliteiten in vergelijking met hun concurrentie. Zo kunnen bij grote concurrent Telegram al sinds 2018 polls aangemaakt worden in groepsgesprekken.
  • Om die achterstand goed te maken en die verloren gebruikers terug te winnen, zet Meta de laatste tijd zwaar in op het verbeteren van de mogelijkheden voor groepsgesprekken op WhatsApp. Naast de pollfunctie zou het bedrijf ook een apart Community-tabblad testen. Daar kunnen gebruikers een overzicht krijgen van al hun groepsgesprekken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20