WhatsApp: Binnenkort kan je voor bepaalde mensen verbergen wanneer je online bent

WhatsApp test momenteel een veelgevraagde nieuwe functie. Daarmee zal je kunnen verbergen dat andere mensen zien wanneer je online bent op de applicatie. Het zou in de toekomst mogelijk zijn om dit voor iedereen uit te schakelen, of enkel voor bepaalde groepen mensen.

WhatsApp is al enige tijd voor heel wat mensen de applicatie die ze het vaakst gebruiken om contact te houden met vrienden, collega’s, kennissen, familie en nog zoveel meer. Toch heeft de chatapplicatie ook enkele nadelen. Zo was het tot voor kort onmogelijk om te verbergen wanneer je voor het laatste online was. Daar is gelukkig al enige tijd verandering in gekomen. Nu is het namelijk mogelijk om te kiezen wie je laatst gezien-status mag zien: iedereen, alleen je contacten (met eventuele uitzonderingen) of niemand.

Online status

Verbergen wanneer je ook effectief online bent, is echter nog steeds onmogelijk. Maar daar zou binnenkort verandering in komen. De WhatsApp-nieuwssite WABetaInfo ontdekte namelijk dat de applicatie in een bètaversie test om gebruikers de mogelijkheid te geven om ook dat te verbergen.

Die nieuwe functie zou er ongeveer hetzelfde uitzien als wat nu mogelijk is met je laatst gezien-status. Zo kan je ervoor kiezen om je online status zichtbaar te houden voor dezelfde mensen die kunnen zien wanneer je laatst online was. Ook hier heb je dus de mogelijkheid om je online status te tonen aan iedereen, alleen je contacten (met eventuele uitzonderingen) of aan niemand.

(vg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20