WhatsApp laat je nu ook automatisch foto’s in HD-kwaliteit versturen

Gebruikers van WhatsApp kunnen vanaf nu instellen dat ze automatisch en altijd foto’s willen versturen in HD-kwaliteit. Daarvoor moeten ze wel eenmalig iets aanpassen in de instellingen.

Wat ging eraan vooraf? Sinds augustus 2023 kan je op WhatsApp foto’s – en later ook video’s – naar je contacten versturen in HD-kwaliteit. Om dat te doen, moest je tot voor kort wel bij iedere foto of video die je verstuurde apart aanduiden dat je deze in hogere kwaliteit wou versturen.

In het nieuws: Dat laatste is nu niet langer nodig. Sinds kort kan je namelijk in je instellingen aanduiden in welke kwaliteit foto’s automatisch verstuurd moeten worden.

Hoe werkt het?

  • Open WhatsApp.
  • Klik bij Android op de 3 puntjes rechtsboven, en klik daar op ‘Instellingen’. Bij een iPhone kan je meteen rechtsonder op ‘Instellingen’ klikken.
  • Klik op ‘Opslag en data’.
  • Klik op ‘Uploadkwaliteit media’.
  • Kies op je ‘Standaardkwaliteit’ of je ‘HD-kwaliteit’ wil.
  • Klik op ‘Opslaan’.

Deze optie is sinds kort beschikbaar bij zowel Android als iOS. Zie je het op jouw smartphone nog niet? Kijk dan om WhatsApp te updaten.

HD-kwaliteit

WhatsApp beschouwt HD-kwaliteit als een resolutie van 1.280 x 720 pixels. Dat is heel wat meer dan de standaardresolutie van 640 x 480 pixels. Het versturen van foto’s in HD-kwaliteit kan dan ook zo’n zes keer zo lang duren en verbruikt veel meer data.

Video’s? Om video’s in HD te versturen, moet je wel nog steeds telkens handmatig de kwaliteit van de video die je wil doorsturen aanpassen. Wil je toch video’s in hoge kwaliteit versturen? Dan kan dat via ‘Documenten’. Video’s die je zo doorstuurt, zullen wel niet voorgetoond worden in een gesprek.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.