Werkloosheid in Brussel blijft stijgen

Brussel telde eind juni bijna 90.000 werkzoekenden. Dat is drie procent meer dan een jaar geleden, blijkt uit cijfers van het Brusselse arbeidsbureau Actiris. 

Onze hoofdstad telt in het totaal 87.940 werkzoekenden. Het werkloosheidspercentage staat daarmee drie procent hoger dan vorig jaar, op 15,4 procent. 

Onder jongeren bedraagt de werkloosheid 21,4 procent. Hoewel dat een daling is van drie procent ten opzichte van vorig jaar, zijn er toch bijna 7.900 jongeren op zoek naar een baan. 

Pandemie beperkte invloed

Vreemd genoeg heeft de pandemie hier niet veel invloed gehad. Dat komt voornamelijk omdat mensen die hun job verloren door corona onder tijdelijke werkloosheid gecategoriseerd worden. Ze zijn niet ontslagen en dus niet werkzoekend.

Opmerkelijk is de toename van het aantal vacatures. Actiris ontving er in juni wel 5.272. Dat is een stijging van 130,5 procent vergeleken met vorig jaar. “Dat komt vooral door het geleidelijk herstel in de sectoren horeca, handel en vervoer”, zegt het arbeidsbureau. Dat zijn overigens de sectoren die het hardst zijn getroffen door de pandemie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20