De toekomst ziet er almaar rooskleuriger uit voor de veilige spaarder: welke spaarproducten brengen het meest geld in het laatje?

De rente op verschillende spaarproducten, zoals de spaar- en termijnrekeningen, zitten in de lift. Maar welke producten voor de goede huisvader brengen het meeste geld in het laatje?

Waarom is dit belangrijk?

De Europese Centrale Bank (ECB) is afgelopen zomer begonnen met de rente op te trekken. Daardoor krijgen de banken momenteel een rente van 1,5 procent als ze geld stallen bij de nationale centrale banken. Voor de start van de zomervakantie moesten ze nog een strafrente van 0,5 procent betalen. De financiële instellingen hebben dus meer ruimte om hun spaarders een hogere vergoeding uit te betalen.

Om te bepalen welk spaarproduct jou op het lijf geschreven is, kijken we naar je beleggingshorizon. Een termijnrekening met een looptijd van tien jaar is bijvoorbeeld niet interessant voor wie zijn kapitaal maximaal een jaar kan missen.

Op korte termijn (maximaal 1 jaar)

Spaarrekeningen: Wie zijn geld maximaal een jaar opzij kan zetten, raden we aan om een spaarboekje te openen. Ons land telt vanaf december drie (bancaire) spaarrekeningen die minstens 1 procent opbrengen.

  • Op de spa
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.