Wawstreet, het eerste Belgische NFT-platform, wordt gelanceerd

Het Belgische NFT-platform Wawstreet wordt officieel op ons losgelaten. Via Wawstreet kan je allerhande digitale hebbedingetjes kopen, waaronder strips, muziek en schilderkunst.


Christine Loumaye en David Bayard van Wawstreet lichtten het nieuwe platform toe op Business AM Radio. Het volledige gesprek kan u hier beluisteren.


In het nieuws: Wawstreet wordt officieel gelanceerd. Het is het eerste Belgische NFT-platform.

  • In tegenstelling tot veel andere marktplaatsen waar je NFT’s kunt kopen, zal je via Wawstreet kunnen betalen met euro’s. “We willen via traditionele betaalmethoden NFT’s toegankelijker maken”, klinkt het op de site.
  • Wie een NFT koopt, krijgt een digitaal certificaat in handen dat aantoont dat je wel degelijk de eigenaar bent van dat token. Elke NFT is dan ook uniek.
  • “Een transactie is normaal gezien binnen enkele minuten afgerond. Een langere wachttijd is mogelijk, maar gewoonlijk kan WawStreet snelle transacties garanderen met een maximale levertijd van 24 uur”, klinkt het.
  • Wawstreet laat weten dat het al samenwerkingen heeft lopen met de fotografe Carmen Devos, de cartoonist Lectrr, Tom Borremans, de man achter Sociaal Incapabele Michiel.

Details: Samen met het platform zal ook het nieuwe album ‘Future Perfect’ van ‘Charlotte & Reinhard’ gelanceerd worden.

  • Het betreft niet zomaar een album, want het zal het eerst album van ons land zijn dat exclusief als NFT aan de man wordt gebracht. Dat betekent dus dat je de nummers niet zal kunnen beluisteren op streamingdiensten, zoals Spotify. “Een single komt wel naar de radio”, laat Wawstreet aan onze redactie weten.
  • Het team achter het platform plant in een latere fase ook nog de lancering van onder meer een secundaire markt en veilingen.

(kg)

Meer