Wat na de dood van Warren Buffett? De topbelegger blikt vooruit in brief naar de aandeelhouders

Warren Buffett, de CEO van het conglomeraat Berkshire Hathaway, heeft naar aanleiding van Thanksgiving een brief voor de aandeelhouders geschreven. Daarin blikt de centimiljardair vooruit naar wat er met zijn vermogen zal gebeuren na zijn dood.

Waarom is dit belangrijk?

Buffett wordt weleens de meest succesvolle belegger op aarde genoemd. Hij beschikt over een vermogen van zo'n 120 miljard dollar, en is daarmee de negende rijkste persoon wereldwijd. Daarenboven staat hij er om bekend een grote filantroop te zijn. Na zijn dood zal een aanzienlijk deel van zijn vermogen naar liefdadigheid gaan.

In het nieuws: Buffett is in augustus 93 jaar geworden. "Ik voel me goed, maar ik besef dat ik in de extra tijd zit", schrijft hij in een brief naar de aandeelhouders, waarin hij ook meer details deelt over wat er met zijn vermogen zal gebeuren na zijn dood.

  • In de brief geeft de CEO van Berkshire Hathaway aan dat hij en zijn drie kinderen - die intussen ook al tussen 65 en 70 jaar oud zijn - ervan overtuigd blijven dat dynastieke rijkdom niet wenselijk is. "Maar we zijn het er ook het
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer