Wat is een American Express kredietkaart?

American Express is een wereldwijde financiële dienstverlener. Hij biedt een breed scala aan creditcards voor zijn klanten, zoals American Express Platinakaarten, American Express Gold Cards, American Express Platinum Reserve SM Creditcard, Jet Airways American Express Platinum Credit Card en American Express Platinum Travel Credit Card.

American Expresskaarten worden uitgegeven door American Express en verwerkt op het American Expressnetwerk. American Express is een van de weinige financiële dienstverleners in de branche die zowel elektronische betaalkaarten kunnen uitgeven als verwerken.

Deze creditcards komen met verschillende voordelen, zoals kaartverzekeringsfaciliteiten (Reizen, Gezondheid, Motor, Persoonlijk Accidenteel, etc.). Creditcards bieden de klanten veel voordelen en spelen ook een grote rol in de economie. Echter, als ze niet verstandig worden gebruikt, kan een persoon een enorme schuldenlast hebben en een flink bedrag aan rente betalen.

In België is de meest aangeklikte kredietkaart van Cofidis:

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Tip: aanvragen in 2 minutenGratis geld opnemen in België en het buitenland!Meest aangeklikte kredietkaartMeer informatie
Tip: U kan er alles online mee betalen!Meer informatie
Een kredietkaart voor studenten!Meer informatie 

Daarom moet je verstandig met een creditcard omgaan om van de voordelen te genieten. Bij elke swipe ontvangen klanten spaarpunten. Daarnaast kunnen ook andere kortingen worden genoten, zoals een vrijstelling van brandstoftoeslag bij een bepaald minimumbedrag.

Creditcardhouders van een bank van American Express kunnen elke keer dat ze geld uitgeven genieten van de voordelen van hoge opbrengsten. Ook kunt je met het privilegeprogramma ‘Pay-In-Parts’ jouw betalingen omzetten in eenvoudige afbetalingsplannen.

De beste American Expresskaarten die momenteel beschikbaar zijn, bieden tot 5 procent cashback bij aankopen, evenals Nectarpunten en Airmiles. Dergelijke formules zijn meestal beperkt tot een inleidende periode, of vereisen een minimale jaarlijkse of maandelijkse uitgave om in aanmerking te komen. Sommige andere American Expresskaarten zijn gekoppeld aan bepaalde luchtvaartmaatschappijen of detailhandelaren.

Kredietkaart van American Express

Criteria zijn door de bank ingesteld om American Express Credit Card te gebruiken. Voor een identificatieproces moeten de aanvragers ook enkele documenten verstrekken. Om een ​​American Express Credit Card aan te vragen, moet de aanvrager aan de volgende geschiktheidscriteria voldoen:

  • De aanvrager moet ouder dan 18 jaar of ouder zijn
  • De aanvrager moet een goede kredietgeschiedenis hebben om gebruik te kunnen maken van een creditcard
  • Er mogen geen mislukte betalingen op zijn account staan
  • Zelfstandige bedrijven van aanvragers moeten minimaal 18 maanden of 12 maanden hebben gehandeld. Afhankelijk van het type kaart, varieert de inkomenseis.

Vereiste documenten voor American Express

Je wordt mogelijk gevraagd de volgende documenten in te dienen tijdens het aanvraagproces:

  • Foto’s met zelfbevestiging op paspoortformaat
  • Laatste loonstrookjes, aangiften inkomstenbelasting en formulier 16
  • Een geldig bewijs van verblijfsdocument
  • Een identiteitsbewijs zoals ID of rijbewijs.

Een alternatief is de kredietkaart van Cofidis, klik hier voor meer info:

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Tip: aanvragen in 2 minutenGratis geld opnemen in België en het buitenland!Meest aangeklikte kredietkaartMeer informatie
Tip: U kan er alles online mee betalen!Meer informatie
Een kredietkaart voor studenten!Meer informatie 
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20