Wat is de luxe van glampings?

Geschreven met de input van Villatent

Heb jij al eens van de term glamping gehoord? Dit is een samenvoeging van het woord glamoureus en camping, oftewel: kamperen in luxe en stijl. Glamping is ideaal voor mensen die dol zijn op kamperen, maar het niet zien zitten om ongemakkelijk in een klein tentje te zitten. Glamping biedt ontzettend veel luxe, terwijl je wel vaak middenin de natuur zit en dus helemaal tot rust komt. Het is de ideale gulden middenweg tussen een kampeervakantie en een hotel, maar dan op een prachtige locatie in de natuur. Ben je nieuwsgierig geraakt naar een glamping vakantie? Op de website van Villatent kun je allerlei volledig ingerichte tenten boeken.

Je eigen sanitair

Vind jij het ook zo’n drama om met een wc-rol onder je arm naar het toiletgebouw te moeten lopen? Je bent niet de enige! Het is dan ook heel prettig om je eigen sanitair te hebben, zodat je niet eens je tent uit hoeft om naar de wc te gaan. In veel gevallen heeft een Villatent zijn eigen badkamer. Stal dus gerust al je verzorgingsproducten uit en hang je handdoekje op, want deze kunnen er tijdens je hele verblijf blijven staan/hangen.

Slapen op een echt bed

Kamperen is hartstikke leuk, maar je zult niet de enige zijn die het een drama vindt om op een matje of luchtbedje te slapen. Dit is namelijk allesbehalve comfortabel, en veel mensen krijgen er rugklachten van waar ze nadien nog wekenlang mee rondlopen. Als je kiest voor glamping dan zal dat niet het geval zijn, want in een Villatent slaap je gewoon in een echt bed!  In zo’n tent zijn namelijk diverse compartimenten gemaakt, waar ze echte bedden hebben neergezet. Doorgaans staat er één groot tweepersoons bed en daarnaast nog één of twee stapelbedden voor kinderen. Overigens zijn dit bedden van normaal formaat, en dus kunnen er ook gerust volwassenen in slapen. Boek zo’n tent dus gerust samen met al je vriendinnen.

Koken in je eigen keukentje

Op de meeste campings moet je een stacaravan huren om over een eigen keukentje te beschikken, maar als je een glamping vakantie boekt niet. Ondanks het feit dat je in een tent logeert heb je namelijk een eigen keukenblokje. Zet direct bij aankomst een flesje wijn koud, en koop brood, beleg, groenten en een stukje vlees voor de dagelijkse maaltijden. Handig, want op deze manier hoef je niet constant uit eten en geef je in feite minder geld uit.

Ook genieten als het regent

Kamperen in een klein tentje mag dan super romantisch zijn, comfortabel is het allesbehalve. Zeker als het regent heb je echt een probleem, want dan heb je geen andere keus dan de hele dag op je luchtbed te liggen en spelletjes te doen. Weet je nu al dat dat voor de nodige spanning gaat zorgen? Boek dan een Villatent, want dan heb je alle ruimte om ook als het regent allebei je eigen ding te doen. Schuif aan de eettafel aan voor een spelletje, of plof op de bank met een boek, net wat je wilt. Tijdens een glamping vakantie kan het allemaal!

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20