Wat doen miljonairs anders dan de anderen?

In 2016 kreeg de wereld 2,3 miljoen nieuwe miljonairs, waarmee het totaal op 36 miljoen kwam. De toename van de welvaart, na de recente crisis, bij de rijken der aarde is de oorzaak van die stijging.

“Het aantal miljonairs, dat in 2008 door de crisis afnam, herstelde snel na de financiële crisis en is nu bijna drie keer zo hoog als in 2000”, bleek uit het jaarlijkse vermogensrapport van de Zwitserse bank Credit Suisse

Die 36 miljoen miljonairs – die goed zijn voor 0,7% van de volwassen bevolking van de wereld – bezitten 46% van de totale wereldwijde rijkdom. In ons land zijn er 340.000 miljonairs volgens Credit Suisse, en tegen 2022 zullen er dat 405.000 zijn, een stijging met 19%.

Waarschijnlijk wonen een paar van deze miljonairs in uw buurt. Hoe ze miljonair werden?

Hoe wordt een miljonair rijk? 

1. Hij geeft minder geld uit dan hij verdient.

2. Hij weet dat geduld een deugd is en dat je geen miljonair wordt van de ene dag op de andere. Zijn rijkdom heeft hij vergaard door decennialang te sparen.

3. Hij woont in een modale woning en rijdt met een gewone wagen. Doet hem dat goedkoop lijken? U vindt misschien van wel; hem kan het niet schelen.

4. Elke maand betaalt hij zijn credit card-uitgaven. Hij weet dat wanneer hij niet cash voor iets kan betalen, hij het zich eigenlijk niet kan veroorloven.

5. Hij weet dat geld geen geluk koopt. Wie het nirwana zoekt, moet zich losmaken van financiële bekommernissen.

6. Hij vergeet nooit dat financiële vrijheid een geestesgesteldheid is die iedereen kan bereiken, op voorwaarde dat men schuldenvrij is

7. Hij is niet bang om twee jobs te doen. Dat houdt hem bezig en geeft hem minder tijd om geld uit te geven.

8. Hij weet dat geld als een kleuter is. Het kan niet voor zichzelf zorgen. Hoe kan geld zich vermenigvuldigen zonder een vorm van vernuftig geldmanagement?

9. Hij betaalt altijd zichzelf als eerste. Zo wordt hij verplicht om er een financiële discipline op na te houden.

10. Hoewel je rijk kan worden door je ganse leven iets te doen waar je niet van houdt, vraagt hij zich af waarom je dat zou doen. Het leven is gewoon te kort.

11. Niets plannen staat gelijk aan plannen voor niets.  Miljonairs worden niet zomaar miljonairs; ze hebben een plan. Zeggen dat je miljonair worden wil, volstaat niet.

12. Wanneer hij financiële doelstellingen stelt, denkt hij groot. Financieel succes vereist een visie die veel groter is dan wat je bereiken kan.

13. Hij begrijp dat hard labeur compenseert voor de financiële fouten die je maakt- en die fouten zullen er zijn.

14. Hij verzekert zich tegen onheil dat om elke hoek schuilt: de dood van een partner-kostwinner, een scheiding,  invaliditeit…

15. Tijd is de bondgenoot van de jongeren.  Hij begon te sparen op zijn twintigste en profiteerde maximaal van zijn opgespaard kapitaal naarmate hij ouder werd.

16. Wat je niet bij de hand hebt geef je niet uit. Maand na maand blokkeert hij geld op spaarrekeningen. Naarmate hij meer geld verdient, verhoogt hij de bedragen die hij maandelijks opzij zet.

17. Hij is niet onder de indruk van zijn buurman die met een grote wagen rijdt en een huis heeft waar diens familie drie keer in past.

18. Nadat hij je zes maanden lang tevergeefs vroeg om zijn tuinschaar terug te geven, kocht hij er gewoon een andere. Zonder rancune nochtans, want hij kan het zich veroorloven.

Bekijk hier de 20 rijkste mensen ter wereld!

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20