Wat betekent het loonakkoord voor jou?

Het had behoorlijk wat voeten in de aarde, maar de regeringspartijen hebben een loonakkoord uitgewerkt. Het is nu aan de werkgeversorganisaties en de vakbonden om aan de slag te gaan met dat voorstel.

Waarom is dit belangrijk?

Elke twee jaar komen de vakbonden en de werkgeversorganisaties samen om de lonen te bespreken. Dit jaar waren de belangenorganisaties er niet in geslaagd om tot een akkoord te komen, waardoor het dossier in de schoot van de regering terechtkwam. Die heeft nu een voorstel klaar waarmee de zogenaamde Groep van Tien aan de slag kan.

In het nieuws: Het kernkabinet van de federale regering is het maandag eens geraakt over een verzoeningsvoorstel om de loononderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers nieuw leven in te blazen.

  • Om te beginnen komt er geen loonstijging boven de loonindexering. Bedrijven waarschuwen dat de personeelskosten al aanzienlijk stijgen door de automatische loonindexering. Uit een recente prognose van de hr-dienstverlener SD Worx blijkt dat de lonen van bedienden (paritair comité 200) begin vo
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer