Warner Music gaat stevig crescendo op eerste beursdag

Het platenlabel Warner Music, dat onder andere aan Ed Sheeran en Bruno Mars onderdak biedt, schoot meteen hoger na zijn beursdebuut op de Amerikaanse techbeurs Nasdaq. Het steeg bij de openingsbel al 13,2 procent.

Het is misschien niet de bekendste naam, maar Warner Music heeft wel een catalogus van artiesten om u tegen te zeggen. Van Prince over Pink Floyd en David Bowie tot Ed Sheeran en Lizzo. Op elke stream van een van die artiesten krijgt Warner een percentje. En dat streaming tijdens de quarantaine een groot succes was, hoeven we u niet meer te vertellen.

De markten zijn dus laaiend enthousiast over Warner Music. Het platenlabel trok tegen 25 dollar per aandeel naar de beurs, maar beleggers waren bereid er 28,30 dollar voor neer te leggen. Dat was meteen een stijging van 13 procent. Rond 20.30 uur Belgische tijd (14.30 uur in de VS) staat het aandeel 19 procent hoger op net geen 30 dollar.

Uitstel

De plannen voor de beursgang waren er al langer, maar werden twee keer uitgesteld. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Warner Music in maart naar de beurs zou gaan. Helaas stak de coronacrisis en de wereldwijde marktencrash daar een stokje voor en moest de beursgang uitgesteld worden.

Vorige maand kondigde het bedrijf dan opnieuw aan dat het naar de beurs ging. De operatie stond gepland voor dinsdag, maar door Blackout Tuesday, waarbij mensen wereldwijd zwarte foto’s op sociale media postten als eerbetoon aan George Floyd, besloot het bedrijf de beursgang opnieuw een dag uit te stellen. Dat heeft duidelijk niets afgedaan aan het enthousiasme.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20