Wall Street twijfelt, Apple en Tesla winnen na splitsing

Bij opening twijfelen de Amerikaanse beurzen tussen winst en verlies. Tesla en Apple gaan wel voluit voor de winst, na de splitsing van hun aandeel.

De Dow Jones verliest bijna 0,5 procent, de brede aandelenindex S&P500 maakt een pas op de plaats en technologiebeurs Nasdaq wint lichtjes, met 0,3 procent. Ondanks het verlies is de Dow Jones de beste maand augustus in 36 jaar aan het afwerken. Vrijdag slaagde de oudste aandelenindex er al in om alle verliezen van 2020 uit te wissen.

Apple en Tesla winnen respectievelijk 2,26 procent en 3,49 procent, nadat het aandeel een splitsing onderging. De iPhone-maker gaf zijn aandeelhouders vier nieuwe aandelen in de plaats van één oud aandeel, terwijl de autobouwer de aandeelhouders vijf stuks toestopte in ruil voor één aandeel. De reden om die ingreep te doen: de kleine en vaak jonge belegger verleiden tot de aankoop van aandelen.

Biotech wint

De splitsing van technologiegigant Apple zette overigens een grondige herschikking van de Dow Jones in gang. Om de technologiesector voldoende te laten doorwegen, doet softwaremaker Salesforce zijn intrede, net als biotechbedrijf Amgen en industrieel concern Honeywell komen erbij. Oliebedrijf ExxonMobil, farmabedrijf Pfizer en  Raytheon, dat technologie maakt voor het leger, worden dan weer bedankt voor bewezen diensten.

Tot slot vlamt Aimmune Therapeutics maar liefst 171 procent hoger, na de aankondiging dat Nestlé het biotechbedrijf gaat overnemen. De Zwitserse voedingsgigant had al een belang van 26 procent in Aimmune Therapeutics en betaalt nu 34,50 dollar per aandeel. Alles samen heeft de deal een waarde van zo’n 2,6 miljard dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20