Wall Street: ‘Big Tech’ compenseert verlies luchtvaart

De Amerikaanse beursindexen starten de week met lichte winst, nadat techaandelen de eerder op de dag op Wall Street opgelopen verliezen konden goedmaken.

De Dow Jones gaat 26 punten hoger, een winst van 0,1 procent. De S&P 500 boekt een winst van 0,4 procent. De Nasdaq gaat ruim 1,2 procent hoger, dankzij sterke prestaties van de techaandelen.

Microsoft en Netflix klokken de beursdag af met een winst van respectievelijk 2,4 en 3 procent. Apple en Facebook staan maandagavond beide 1,4 procent hoger dan bij het begin van de dag. 

De techaandelen compenseerden de verliezen van luchtvaartmaatschappijen, die na de commentaren van superbelegger Warren Buffett dit weekeinde opnieuw zware verliezen incasseren. Buffett maakte zaterdag bekend al zijn posities in de luchtvaart te hebben verkocht vanwege de coronacrisis. Als gevolg daarvan gingen de luchtvaartaandelen Delta, United en American Airlines alle meer dan 5 procent lager. Ook Boeing moest nog eens 1,4 procent inleveren.

Ondanks de geleidelijke heropening van de Amerikaanse economie blijft de verspreiding van het coronavirus de beurzen beheersen. Vooral nu de VS vorige week nog de dodelijkste dag in de coronacrisis kregen te verwerken.

Olie zet zijn remonte verder en gaat nog eens 8 procent hoger. Een vat WTI-olie kost nu 21,4 dollar. Goud gaat een half procent hoger. Een ounce goud kost nu 1.710 dollar. De euro moet driekwart procent inlever en kost nog 1,089 dollar. De bitcoin kost nu 8.994 dollar, een winst van 0,1 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20