Wall Street opent hoger na dag eerder in het rood te sluiten

De Wall Street heeft bij de opening van de beurzen de verliezen van donderdag gedeeltelijk weggewerkt. De stijgende coronacijfers houden de beleggers op hun hoede.

De coronacijfers in de Verenigde Staten gaan niet de goede kant op. Donderdag werden er 145.000 nieuwe besmettingen geteld, ongeveer een verdubbeling in vergelijking met twee weken geleden. De evolutie van de coronacrisis baart de beleggers dan ook zorgen.

Nadat de Amerikaanse beurzen door de bezorgdheden rond de gezondheidscrisis donderdag lager gingen, starten ze de laatste beursdag van de week toch met een positieve noot. De Dow Jones ging kort na de opening 0,8 procent hoger. De S&P500 en de Nasdaq openden met een winst van 0,7 procent.

Disney opent in het groen

Het entertainmentconcern Disney kon beter dan verwachte kwartaalresultaten voorleggen. Het bedrijf achter Mickey Mouse kon de verliezen binnen de perken houden dankzij een sterke abonneegroei voor zijn streamingdienst Disney+. Al is die dienst nog niet winstgevendheid. Het aandeel van Disney ging vrijdag 2,19 procent hoger.

Ook netwerkspecialist Cisco kon uitpakken met beter dan verwachte kwartaalcijfers. Het bedrijf kon voor het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2021 een omzetcijfer voorleggen van 11,93 miljard euro. De markt ging uit van een omzet van 11,85 miljard. Het aandeel ging daarom 5,66 procent hoger.

Het aandeel van het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Moderna ging bij de beursopening met 1,24 procent de hoogte in. De toezichthouder Swissmedic is gestart met de beoordeling van het potentiële coronavaccin van het bedrijf.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20