Waarom zou je een auto huren via een vergelijkingswebsite?

Geschreven met de input van Twenty Four Webvertising

Als je niet beschikt over een eigen auto, of als je die niet voor zakelijke uitstapjes wil gebruiken en het bedrijf waar je werkt niet beschikt over een zakelijke auto, kan het zijn dat je een huurauto nodig hebt. Auto huren gebeurt tegenwoordig vaak via internet. Je kunt het via een autoverhuurbedrijf website doen, maar ook via een vergelijkingswebsite. Het voordeel van een vergelijkingswebsite is dat je alle bedrijven in de omgeving in één overzicht hebt.

De voordelen van een vergelijkingswebsite

Een vergelijkingswebsite laat alle bedrijven in de omgeving waar je een auto wilt huren zien. Als je de huurauto later mag afschrijven bij de baas, dan is het misschien iets minder belangrijk, maar Belgen en Nederlanders gaan toch graag voor de beste prijs. Als je hebt gekozen voor welk type auto je wilt gaan, krijg je een prijzenoverzicht. Ook moet je goed naar de voorwaarden kijken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je bij de goedkoopste auto nog wat bij moet betalen aan afkoop eigen risico of om onbeperkte kilometers te krijgen. Kijk dus goed naar je eisen en dan naar de prijs.

Het concept van een vergelijkingswebsite is leuk, maar waarom zou ik via een vergelijkingswebsite een Auto huren in plaats van op de website van het verhuurbedrijf zelf? Een vergelijkingswebsite heeft vaak een extra deal voor jou als je via die website een huurauto boekt. Dat kan bijvoorbeeld laagsteprijsgarantie zijn. Als je dan elders een betere prijs vindt, maakt de vergelijkingswebsite een nog betere deal voor je. Of gratis annuleren. Stel, je hebt de huurauto nodig voor een deal met een bedrijf een paar uur verderop. Een dag voor de afspraak zegt het bedrijf af. Het zou zonde zijn als je voor niks nog extra geld kwijt bent aan een huurauto die je niet hoeft te gebruiken. Als een website gratis annuleren aanbiedt, hoef jij je geen zorgen te maken dat je onnodig geld kwijt bent.

Huren zonder zorgen

Bij easyterra hebben ze een nieuwe klasse huurauto’s bedacht. Auto’s met het Worry-Free-label. Eigenlijk is het Worry-Free-label ideaal voor zakelijk auto huren. Het bedrijf die auto’s verhuurt met dit label moeten namelijk verplicht een goede beoordeling hebben op de vergelijkingswebsite. Zo kun je ervan uitgaan dat tevreden klanten je zijn voorgegaan en dat alles netjes is verlopen. Ook is het eigen risico gedekt en krijg je onbeperkte kilometers bij de auto. Voor zakelijk gebruikt is onbeperkte kilometers het meest ideaal. Soms ben je op werkbezoek en kan je onverwachts de rit combineren met een klant die in de buurt woont. Als je dan scherp de kilometers hebt uitgerekend, kom je niet lekker uit en moet je bijbetalen. Afkoop eigen risico is natuurlijk altijd handig. Als er onverhoopt iets met de huurauto gebeurt, hoeft het bedrijf waar je voor werkt niet een hoge rekening te verwachten. Een huurauto met Worry-Free-label is voor zakelijk gebruik dus zeker iets om over na te denken. Het wordt dan niet de goedkoopste auto die er is, maar het bedrijf hoeft niet op te draaien voor onvoorziene kosten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20