Waarom nemen mensen die kansloos zijn deel aan de Amerikaanse presidentsrace?

Met nog 603 dagen te gaan tot de presidentsverkiezingen van 5 november 2024 melden zich mondjesmaat nieuwe kandidaten. In 2016 telde het Republikeinse deelnemersveld ruim 17 kandidaten. De Democraten hadden er in 2020 met 23 would-be presidenten nog een pak meer. Maar waarom stellen mensen die geen schijn van kans maken zich kandidaat?

Waarom is dit belangrijk?

4 Republikeinen en 1 Democrate hebben zich tot nog toe kandidaat gesteld om Joe Biden op te volgen. Zijn Donald Trump en Nikki Haley bekend bij het grote publiek, dan kan dat moeilijk worden gezegd van de Republikeinen Vivek Ramaswamy en Corey Stapleton en van de Democrate Marianne Williamson (foto boven), die ook in 2020 al meedeed. Lijken de 3 laatst genoemde kandidaten volledig kansloos, dan bevestigen ze een trend die wil dat meedingen naar de nominatie vaak een opstap naar het politieke sterrendom garandeert.

In het nieuws. De namen van een handvol bevestigde en tientallen nog te bevestigen kandidaturen voor de nominatie van de Amerikaanse presidentskandidaten doen de ronde. 

  • Zijn Joe Biden (D) en Donald Trump (R) de kandidaten die vandaag de beste kans maken om door hun partij te worden voorgedragen, dan melden zich bij elke presidentsverkiezing ook steeds een resem totaal onbekende kandidaten, die volgens de logica niet kunnen winnen.

Nadelen zijn miniem

Waarom doen ze dat? Er zijn

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Radio Highlights
Meer premium artikelen
Meer
Radio Highlights
Kijk live
Array
Markten
My following
Markten
BEL20