Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 01 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Waarom je een bestelwagen van UPS nooit links zal zien afslaan

Logo Business AM

19/07/2016 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

Bestelwagens van de pakjesdienst UPS draaien nooit linksaf. Daar is een goede reden voor, aldus Bob Stoffel, die senior vice-president is bij het transportbedrijf, want links afslaan houdt in dat je rekening moet houden met het verkeer dat uit de tegenoverliggende richting komt. Dat leidt tot vertragingen, tijdverlies, veiligheidsrisico’s en meer brandstofverbruik.

United Postal Service investeerde enige jaren terug in een softwarepakket dat alle ritten zo programmeert dat alle linkse afslagen worden vermeden wanneer dat mogelijk is. Daardoor legt het bedrijf jaarlijks 32 miljoen kilometer minder af, aldus Stoffel. Ook de CO2-uitstoot werd zo met 20.000m3 teruggedrongen. Sinds 2001 zou het pakjesbedrijf op deze manier een kleine 300 miljoen kilometer hebben bespaard op zijn dagelijkse ritten.

De regel wordt door alle chauffeurs goed opgevolgd: ‘In 90% van de gevallen. In residentiële wijken waar amper verkeer is, zal je wel eens een UPS-wagen zien die links afslaat,’ aldus een chauffeur op de Amerikaanse zakenzender ABC. UPS toont zich wel vaker van zijn creatieve kant. Dat is ook nodig wanneer je een vloot van 96.000 vrachtwagens en honderden vliegtuigen beheert. Maar zonder die efficiëntiemaatregelen zou UPS 1.100 bijkomende vrachtwagens nodig hebben.

’s Avonds worden al deze vrachtwagens netjes naast elkaar geparkeerd op de respectieve UPS-parkeerplaatsen, met slechts enkele centimeters tussenruimte en overlappende zijspiegels. Kwestie van plaats te winnen.


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks