Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 04 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Waarom expats zo van België houden

Logo Business AM

17/03/2017 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

België kan bij expats op een opmerkelijke waardering rekenen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent ThinkYoung en de financiële groep BNP Paribas Fortis.De onderzoekers stelden daarbij vast dat 96 procent van de jonge expats – tussen achttien en achtentwintig jaar – een positief oordeel vellen over hun leven in België.Tevens bleek dat de expats vooral zijn ingegaan op een opportuniteit die door hun universiteit in hun vaderland werd voorgesteld.De belangrijkste reden voor hun komst naar België wordt gevormd door de mogelijkheid een vreemde taal te leren, waarvan door 39 procent van de respondenten gewag wordt gemaakt.Op de tweede plaats staat de mogelijkheid om het curriculum vitae te verrijken (37 procent). Daarentegen blijkt slechts 7 procent gewag te maken van een interesse in het sociale leven. Een belangstelling voor het Belgische culturele erfgoed haalt een score van amper 1 procent.

Carrière-ontwikkeling

Anderzijds wordt gemeld dat 66 procent van de expats een grote tevredenheid tonen over de kwaliteit van het sociale leven dat ze in België kunnen hebben. Op de tweede plaats staat de kwaliteit van het onderwijs (60 procent), hoewel slechts 15 procent hierover voor zijn afreis naar België een positieve perceptie bleek te hebben.Tevens wordt opgemerkt dat België voor de expats vaak een belangrijke locatie blijkt voor de ontwikkeling van de carrière. Er wordt immers door 82 procent van de respondenten aangevoerd dat hun verblijf in België een positieve impact heeft gehad op het verdere verloop van hun carrière.De onderzoekers kwamen verder tot de conclusie dat de meeste expats zich niet in de eerste plaats door financiële voordelen laten leiden. “Het financiële aspect is voor de jonge expats de minst belangrijke motivatie,” wordt er aangevoerd. “Slechts één op tien ondervraagden verwijst naar een financiële meerwaarde als de belangrijkste drijfveer voor zijn komst naar België.”


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton