Waar haalt Google zijn geld vandaan?

Hoewel het bedrijf al een tijd haar productaanbod tracht te diversifiëren (gsm’s, YouTube, webapplicaties, Gmail,… ), kennen consumenten Google vooral als een zoekmachine. Maar in werkelijkheid is Google vooral een advertentiebedrijf. Het Amerikaanse webmagazine Business Insider maakte een grafiek waaruit moet blijken waarmee Google zijn geld verdient.

Het overgrote deel van de inkomsten komt rechtstreeks van de eigen Google-sites in het algemeen en Google Search in het bijzonder. Ook Gmail en YouTube dragen bij, al zijn die iinkomsten in verhouding bijna verwaarloosbaar.

In 2009 rapporteerde Google 24 miljard dollar aan inkomsten. 6 miljard daarvan vloeide terug naar de partners, wat betekent dat Google uiteindelijk 18 miljard dollar overhield. Het gros daarvan kwam van advertenties (blauw). Een klein gedeelte (rood) komt uit het Google AdSense-systeem waarbij partnersites Google-advertenties op hun site zetten. Nog een gelijkaardig klein gedeelte komt uit licenties en andere producten, zoals zoekapplicaties en Google Apps.

Meer
Jan Callebaut
Mijn Volglijst

Beursupdate: Proximus koploper op groene beurs

01/12/2021 12:53

(ABM FN) De Brusselse beurs zet het herstel woensdagmiddag verder. De Bel20 schreef 0,7 procent bij op 4.140,40 punten. 

In de hoofdindex trok Proximus de kop met een koersstijging van 6,0 procent. Het telecombedrijf is inleidende gesprekken gestart over een mogelijke strategische transactie met betrekking tot zijn Amerikaanse onderdeel TeleSign. Volgens ING zal dit de waarde van TeleSign beter zichtbaar maken, waar de markt deze nu nog onderschat. Sofina daarentegen daalde 2,2 procent.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20