‘Waalse Bill Gates’ sluit alliantie met Amerikaanse durfkapitalist

Bedrijfssoftwaremaker Odoo, het bedrijf van stichter-CEO Fabien Pinckaers, maakt een kwantumsprong dankzij een investering in het kapitaal door de Amerikaanse durfkapitalist Summit Partners.

Pinckaers werd tien jaar geleden door het persbureau Bloomberg ‘Belgium’s Bill Gates’ genoemd. De 40-jarige techondernemer stichtte de voorloper van Odoo op kot in Louvain-la-Neuve. Odoo’s zakelijke software groeide uit tot een challenger voor reuzen als SAP en Oracle. De stichter-CEO doet zijn bijnaam nu eer aan door een grote internationale investeerder aan boord te halen.

Summit Partners is de leidende partij in een minderheidsinvestering ter waarde van 90 miljoen dollar, zo kondigden de bedrijven dinsdag aan. Odoo’s management en de bestaande aandeelhouder SRIW en zijn filiaal Noshaq zijn betrokken bij de herschikking van het aandeelhouderschap.

4,5 miljoen gebruikers

Met meer dan 4,5 miljoen gebruikers wereldwijd is Odoo naar eigen zeggen de meest geïnstalleerde bedrijfssoftware ter wereld. Het bedrijf telt momenteel zo’n 750 werknemers verspreid over België, Luxemburg, San Francisco, India, Hongkong en Dubai.

Pinckaers: ‘Mijn doel bij de oprichting van Odoo was om een verschil te maken. Ik wou software ontwikkelen die de groei van bedrijven stimuleert en de wereld verandert. Ik ben ongelooflijk trots op waar Odoo vandaag de dag is en de gepassioneerde gemeenschap die we hebben opgebouwd – en we zijn nog maar net begonnen’.

Fabien Pinckaers (rechts) bij koninklijk bezoek in 2018 – Isopix
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20