Waals biotechbedrijf Bone Therapeutics kan ‘nog zeker een jaar’ voort

Het Henegouwse biotechbedrijf Bone Therapeutics heeft 11 miljoen euro extra financiering vastgekregen. Dat is voldoende geld om het minstens tot begin volgend jaar uit te zingen, maakte het woensdag bekend.

In maart bleek dat Bone Therapeutics extra geld nodig had. Het had op dat moment maar genoeg geld om tot in het derde kwartaal voort te werken volgens plan. Dit jaar zal het bedrijf uit Charleroi naar verwachting 15 miljoen euro verbruiken, al kan dat door het coronavirus nog veranderen.

Bone werkt aan een behandeling voor patiënten met osteoarthritis in de knie en een celtherapie voor beenderenherstel, maar die kosten geld. Dankzij de 11 miljoen euro extra financiering, onder meer via overbrugginskredieten en inbreng van aandeelhouders, kan Bone normaal gezien voort tot in het eerste kwartaal van 2021.

‘Bone Therapeutics blijft in gesprek met potentiële partners om zakenopportuniteiten te verkennen’, klinkt het. ‘We bereiden ook een financieringsronde voor de tweede helft van 2020 voor.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20