Waals antisnurkbedrijf plant beursgang in september

De Waalse ontwikkelaar van een minichip tegen slaapapneu, Nyxoah, trekt in september naar de Brusselse beurs. Het bedrijf wil 60 miljoen euro ophalen, schrijven De Tijd en De Standaard.

Nyxoah heeft de financiële middelen nodig om de lancering van Genio, het middel tegen slaapapneu, voor te bereiden. Van mensen die aan slaapapneu lijden, wordt de ademhaling tijdens de slaap onderbroken doordat de spieren van de tong te veel ontspannen. Genio is een implantaat dat de zenuw die de tongspieren aanstuurt, activeert. In de wereld kampen enkele honderden miljoen mensen met de aandoening.

Sinds maart noteerde het bedrijf, dat intussen elf jaar bestaat, een omzet van 100.000 euro in Duitsland. Het middel wordt er al terugbetaald en ook in enkele andere landen lopen procedures om terugbetaling te regelen. Zo start er dit jaar nog een experiment met 134 patiënten in de Verenigde Staten. ‘We hebben 60 miljoen euro nodig om de periode tot de eerste helft van 2023 te overbruggen, net voor de geschatte commercialisering in de VS’, stelt CEO Olivier Taelman in De Tijd.

80 personeelsleden

Robert Taub

Momenteel bestaat de groep aandeelhouders uit een reeks topindustriëlen rond oprichter en voorzitter Robert Taub, het Amerikaanse bedrijf ResMed, de Australische maker van gehoorapparatuur Cochlear, het Nederlandse durfinvesteringsfonds Gilde Healthcare en de Waalse investeringsmaatschappij SRIW. Zij hebben al toegezegd om voor 15 miljoen euro aan nieuwe aandelen te kopen.

De ambities zijn om een even succesvolle beursgang als die van biotechbedrijf Argenx te bewerkstelligen. Nyxoah, met hoofdvestiging nabij Louvain-la-Neuve, wil ook groeien op personeelsvlak. Het bedrijf heeft nu 49 mensen en dinst en wil dat aantal opdrijven tot 80 personeelsleden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20