VTM ‘kleurt je dag’ opnieuw en voert Q2, Vitaya en CAZ af

Vanaf 31 augustus kan je naast VTM ook kijken naar VTM 2, VTM 3 en VTM 4. DPG Media schrapt daarmee de namen van de zenders Q2, Vitaya en CAZ. Dat laat algemeen directeur tv, streaming en radio Dirk Lodewyckx weten in een persbericht. Bovendien keert de slogan “Kleurt je dag” terug.

‘Een transformatie van familiezender naar een familie van zenders’, klinkt het bij DPG Media. 

  • Aan moederzender VTM zal niets veranderen. De grootste commerciële zender van Vlaanderen blijft voluit inzetten op familie-entertainment.
  • VTM 2 wordt een pittige realityzender, met lokale en internationale programma’s. Waar VTM eerder een brede familiezender is voor het hele gezin, is VTM 2 een zender die zich richt op actieve volwassenen. VTM 2 volgt bijzondere mensen en laat niets onbespreekbaar is, ook al is het wat buitengewoon en anders. VTM 2 zal in het najaar maar liefst drie avonden per week lokale programma’s brengen. Een eerste glimp van VTM 2 brengt programma’s als de Vlaamse versie van Ik Vertrek, Blind Getrouwd Australië en een vaste afspraak met de Champions League. Meer nieuws over de nieuwe lokale programma’s bij VTM 2 volgt binnenkort.
  • VTM 3 wordt dé filmzender in Vlaanderen, aangevuld met heel wat straffe series en sitcom. Bij VTM 3 kunnen kijkers elke dag een film verwachten – van comedy, drama tot arthouse of sci-fi – als Star Wars, Girl en Deadpool, aangevuld met series en sitcom.
  • VTM 4 is er voor wie graag kijkt naar een stevige portie actie of een nostalgische klassieker. Denk onder andere aan James Bond, Rambo of Top Gear.

VTM kleurt opnieuw je dag

De iconische baseline, die in 1989 werd gelanceerd bij de start van VTM, keert terug. ‘Met de creatieve en kwalitatieve bijsturingen die we de voorbije jaren op VTM hebben doorgevoerd, geloven we dat we meer dan ooit aan die belofte beantwoorden’, lezen we in het persbericht. ‘De Vlaming entertainen met geestige, spannende en verrassende  programma’s is onze reden van bestaan. En vanaf dit najaar doen we dat met vier VTM-zenders. Zo kunnen we elke dag, bij elke Vlaming wat kleur brengen in het leven.’

Eind vorige week raakte al bekend dat Telenet, eigenaar van de SBS-zenders, volgend jaar zal uitpakken met Play VIER, Play VIJF, Play ZES en een nieuwe tv-zender Play ZEVEN.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20