Vraag tijdens een sollicitatiegesprek: hoe zie je jezelf?

Om je sterke en zwakke punten beter in beeld te kunnen brengen kan een werkgever je tijdens een sollicitatiegesprek je vragen om jezelf eens nauwkeurig te beschrijven. Dit soort vraag kan echter verschillende vormen aannemen, en variëren van:

  • Hoe zie jij jezelf?
  • Met wie zou je jezelf willen vergelijken?

Een vraag als deze maakt het overigens ook mogelijk voor een werkgever om te beoordelen in welk perspectief je jezelf ziet.

Hoe kun je deze vraag correct beantwoorden?

De beste manier om deze vraag tijdens een sollicitatiegesprek op een correcte manier te beantwoorden is door een aantal van je sterke punten op te sommen, in het bijzonder die goed overeenkomen met de kwalificaties die nodig zijn om deze functie naar behoren uit te kunnen voeren.

Naast je sterkte kanten aan de orde te stellen, en dan vooral die centraal staan ​​in het werk dat je wilt gaan doen, kun je eveneens een aantal andere interessante persoonlijke kwaliteiten noemen die misschien alleen indirect verband zullen houden met de vacante functie, maar die wel een authentieke draai aan je presentatie weten te geven. Vervolgens kun je in het kort uitleggen op welke wijze deze kracht aansluit op je loopbaan. Voor een functie in de reclamebranche zul je bijvoorbeeld niet mogen vergeten om jezelf te zien als een creatief persoon en eveneens vermelden dat je niet bang bent om bepaalde risico’s te nemen, zoals wanneer je gaat skydiven of bungeejumpen. Vervolgens kun je aangeven dat je een aantal van deze risico’s ook durft te nemen als het gaat om het werken in een team en nieuwe, creatieve ideeën in durft te zetten om een hoger succesleven te kunnen bereiken.

Voorbereid zijn op vervolgvragen

Als je uit wordt genodigd voor een sollicitatiegesprek dan kan je niet alleen worden gevraagd hoe je jezelf ziet, maar ook om een aantal vervolgvragen te ebantwoorden, zoals wanneer een werkgever je vraagt om voorbeelden te geven van welke kwaliteiten die je eerder hebt genoemd. In deze voorbeelden kun je situaties schetsen waarin je de kracht en de impact laat zien die je in het verleden al toe hebt gepast. Op het moment dat je bijvoorbeeld zegt dat je een creatief persoon bent, dan kun je een bepaald project als voorbeeld gebruiken waarin je out of the box dacht en op welke wijze dat project je heeft geholpen om een nieuwe klant binnen te halen en tevreden te stellen.

Een andere reeks vervolgvragen zou betrekking kunnen hebben op je zwakke punten. Vaak zal deze vraag volgen op het antwoord waarin je een heel positieve kijk op jezelf naar voren hebt geschoven. De beste manier om deze vraag te beantwoorden is om een ​​zwakte die niet direct de uitkomst van het sollicitatiegesprek nadelig kan beïnvloeden. Je zou bijvoorbeeld iets aan kunnen halen dat:

  • niet centraal staat in een baan,
  • zou kunnen worden opgevat als een sterkt punt,
  • een punt is dat het niet echt een zwakte is. 

Indien je bijvoorbeeld zou vermelden dat je onvermoeibaar gedurende de afgelopen jaren hebt gewerkt op aan je baardigheden met betrekking tot je mondelinge presentaties, waardoor je vandaag de dag vol zelfvertrouwen, welbespraakte en visueel aantrekkelijke presentaties aan klanten kunt geven.

Het vergelijken van jezelf met andere mensen

Sommige werkgevers zullen je vragen om jezelf te vergelijken met iemand anders om nog duidelijker te kunnen beoordelen op welke manier je jezelf ziet. Over het algemeen moet je een bescheiden houding aannemen als je deze vraag tijdens een sollicitatiegesprek gaat beantwoorden. Verder dien je te voorkomen dat jezelf gaat vergelijken met iconische figuren binnen het bedrijfsleven, de politiek of de entertainment wereld.

Een betere tactiek die je toe kunt gaan passen is dan ook om een ​​persoonlijk inspirerende persoon noemen, zoals een oudere broer of zus, een ouder, een leraar of een leidinggevende. De sleutel voor een correct antwoord op deze vraag zal dan ook je doel zijn om een aantal positieve, gemeenschappelijke kwaliteiten naar voren te schuiven die je gelijk aan deze persoon zal stellen en die bovendien overeenkomen met de functie-eisen van de baan waar je voor solliciteert. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: “Ik ben te vergelijken met mijn vader, hij is een kunstenaar die mij het gevoel voor creativiteit en mijn passie voor creatieve risico’s bij heeft gebracht.” Bij de beantwoording van deze vraag is het zaak om tot een antwoord te komen dat je in een positief daglicht zal zetten, maar tegelijkertijd nederig en authentiek van aard zal zijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20