Vraag naar webcams en laptopstandaarden in de lift

Het thuiswerkkantoor blijkt dan toch niet zo tijdelijk als we een jaar geleden dachten, en dus is de vraag naar onder meer webcams (+173%) en bureaulampen (+124%) gestegen. Dat concludeert een studie van Aion Bank, die gegevens van Google Keyword Planner ging analyseren tussen december 2019 en december 2020.

Volgens die data is de consumentenvraag naar thuiskantoorapparatuur in maart 2020 gestegen, aan het begin van de pandemie. Sindsdien is die vraag niet meer afgenomen. Het populairste item om het telewerken te vergemakkelijken, blijkt een laptopstandaard. Die consumentenvraag nam op jaarbasis met 313 procent toe in ons land. Ook de vraag naar bureaulampen en bureaustoelen nam toe, met respectievelijk een toename van 124 procent en 173 procent. De stijgende vraag naar webcams op jaarbasis bedroeg eveneens 173 procent.

Aion deelde de items in twee categorieën in: apparatuur enerzijds, en ‘gadgets’ anderzijds. Het gehele overzicht ziet er zo uit:

Gemiddelde prijs: 3.485 euro

Naast de toegenomen vraag naar deze items, berekende de bank ook de gemiddelde prijs voor een thuiswerkkantoor. Ze gingen daarbij uit van drie types budget: een eerste categorie met enkel de basisitems zoals een bureau en stoel, tot een uitgebreid kantoor met veel decoratieve extraatjes en een dito prijskaartje. Gemiddeld komen ze met hun berekening uit op een totaal prijskaartje van 3.485 euro, ervan uitgaande dat de meeste thuiswerkers eerder voor de goedkopere optie opteren.

Lees ook:

(tb))

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20