Voordelen geld besparen met Visa

Het gebruiken van een Visa kaart heeft, zoals de meeste mensen wel weten, een heleboel voordelen en kan je zelfs helpen bij het besparen van geld. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is betalingen te verrichten met één van de Visa kaarten die vandaag de dag beschikbaar zijn.

Algemene voordelen van Visa kaarten

De kaarten van Visa worden over heel de wereld het meest vaak als betaalmiddel aanvaard. Met een dergelijke kaart kun je om die reden bijvoorbeeld vaker betalen dan met behulp van een reguliere bankpas. Maar ook ten aanzien van andere kredietkaarten zal een kaart van Visa wereldwijd aanzienlijk vaker worden geaccepteerd.

Een ander belangrijk voordeel van het betalen met een Visa kaart is dat je gespreid het gebruikte krediet kunt terugbetalen. Dit is niet bij een aantal andere kredietkaarten echter niet mogelijk zodat je aan het einde van de maand alsnog met een financieel hiaat te maken kunt krijgen.

Wanneer je in het bezit bent van een Visa kaart dan kun je bij elke geldautomaat die het Visa-logo geld opnemen. Over heel de wereld zijn dergelijke geldautomaten te vinden waardoor je vrijwel overal veilig, gemakkelijk en snel je contanten kunt aanvullen. Daarnaast kun je met een Visa kaart in vrijwel elke webshop betalingen verrichten, zelfs als je een aankoop hebt gedaan in een webwinkel in het buitenland.

Geld besparen met een Visa kaart

Door met behulp van een Visa kaart een (online) aankoop te betalen kun je niet alleen wereldwijd op zoek gaan naar de beste koop, maar ook zal Visa in de meeste gevallen onjuiste betalingen vergoeden en je je geld teruggeven.

Een Visa kaart met kredietopening kan, mits je deze op een doordachte manier gebruikt, je een heleboel geld besparen. Je dient dan wel een kaart te kiezen die aansluit bij je persoonlijke leefstijl, wensen en behoeften. Daarnaast dien je te beschikken over voldoende zelfdiscipline en niet meer kredietkaarten aan te schaffen dan daadwerkelijk noodzakelijk is. Elke extra kredietkaart levert immers een extra risico op schulden, betalingsproblemen en -achterstanden op. Alleen door verstandig met een Visa kaart om te gaan en het krediet telkens zo snel mogelijk terug te betalen kun je geld besparen.

Rente die in rekening wordt gebracht

Hoe later de rente op de kredietopening gaat lopen, hoe meer voordeel je met deze kaart weet te behalen. Zo zijn er onder andere kredietkaarten die rente gaan rekenen vanaf de datum van waarop een verrichting wordt verricht, terwijl een andere kaart pas rente in rekening brengt als het rekeningoverzicht wordt verstuurd. In dit laatste geval zul je gratis uitstel van betaling krijgen en dus geld besparen.

Een Visa kaart zonder kredietopening zal je zonder meer gratis uitstel van betaling geven. Alle transacties die met een dergelijke kaart worden gedaan zullen elke maand worden vereffend. Tot het moment van betaling kun je dus genieten van een eventuele rente die over je geld zal worden betaald en zo dus eveneens geld besparen.

Promoties en kortingen

Bij een aantal kaarten van Visa ontvang je, naast de basisservices, ook een aantal extras, zoals:

  • verzekeringen,
  • getrouwheidspunten,
  • spaarpunten waarmee je kortingen kunt ontvangen bij bepaalde bedrijven,
  • speciale voordelen voor bezitters van een bepaalde Visa kaart, zoals geen verzendkosten bij een online bestelling,
  • terugbetaling van een bepaald percentage van een aankoop die gedaan is met een bepaalde Visa kaart.

Wanneer je een Visa kaart hebt gekozen die bij je persoonlijke situatie past, dan zijn dergelijke extras mooi meegenomen en kunnen je behoorlijk wat voordeel opleveren. Uiteraard moet je je niet laten verleiden tot het doen van onnodige aankopen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20