‘Volvo-eigenaar wil investeren in Aston Martin’

De Chinese eigenaar van Volvo voert gesprekken met Aston Martin over een potentiële investering in het Britse luxemerk. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.

Het Britse Aston Martin kampt al een tijdje met financiële problemen en extra kapitaal is dus welkom. In 2019 viel de winst van de autobouwer tegen, omdat de verkoop lager was dan verwacht, en de kosten hoger. Terwijl de winst in 2018 nog 247 miljoen pond bedroeg, landt het bedrag nu op maximaal 140 miljoen pond.

Volgens Financial Times gaat het om serieuze gesprekken met de eigenaars en het management, want het Chinese Geely is bezig met een boekenonderzoek. Bepaalde bronnen hebben het over een technologische samenwerking en geen rechtstreekse investering.

Interesse vanuit Canada

Belangrijk om te vermelden is dat Geely ook al een aandeel heeft in het Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz. De Duitse autogroep, die motoren levert aan Aston Martin, kan ook verhinderen dat andere autobouwers investeren in het Britse luxemerk. En om de cirkel rond te maken, heeft Daimler zelf ook een aandeel van 5 procent in Aston Martin.

Isopix

Verder is er nog een geïnteresseerde investeerder. De Canadese zakenman Lawrence Stoll, met een fortuin van circa 2,3 miljard euro, zou 200 miljoen pond willen pompen in Aston Martin. Hij is ook eigenaar van Formule 1-team Racing Point, het vroegere Force India.

In een reactie op het nieuws dat Geely aan tafel zit met Aston Martin, ging het aandeel van de autobouwer met 20 procent omhoog.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20