Volkswagen gelooft dat diesel een comeback zal maken

Terwijl overal diesel stilaan wordt afgezworen, heeft uitgerekend Volkswagen aangekondigd dat ze een comeback van dieselmotors verwachten. De uitspraak van de CEO van het bedrijf komt er kort nadat Toyota had bekendgemaakt nog dit jaar te stoppen met de productie van diesels voor de Europese markt.

Volkswagen is ervan overtuigd dat klanten opnieuw  dieselwagens zullen kopen van zodra er propere versies beschikbaar zijn in de autosalon. 

Volkswagen wil dus blijven inzetten op Diesel. “Diesel zal in de niet zo verre toekomst een wedergeboorte kennen, omdat mensen die met dieselwagens gereden hebben, zich zullen realiseren dat het een zeer comfortabel concept was”, zegt CEO Matthias Müller op het autosalon van Genêve aan Bloomberg.

CO2-uitstoot

“Van zodra mensen beseffen dat diesels milieuvriendelijk kunnen zijn, lijkt mij niks nog in de weg te staan om er eentje te kopen.” Nochtans gelooft Duitsland, het thuisland van Volkswagen, hier niet in. Het land wil zelfs dieselwagens in heel wat steden verbieden. Niet alleen Duitsland, maar ook. Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en zelfs China hebben al plannen om de verkoop van dieselwagens in hun land te stoppen. 

Einde van diesel?

Voor diesel ziet het er niet goed uit. Uit een recente grafiek van Statista verkopen dieselwagens steeds slechter. België is één van de weinigen waar de wagens nog sterk staan. 


© Statista

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20