Volkswagen-CEO: ‘Tesla zal in Duitsland beter auto’s kunnen bouwen dan in Californië’

Volgens Herbert Diess, CEO van de Duitse autobouwer Volkswagen, zal zijn concurrent Tesla in Duitsland een beter klimaat aantreffen om auto’s te bouwen dan in thuisbasis Californië.

‘Wat Tesla waarschijnlijk zoekt is de omgeving en de infrastructuur om wagens van hoge kwaliteit te bouwen’, zei Diess tijdens een conference call met analisten. ‘Dat is waarschijnlijk veel meer aanwezig hier in Duitsland dan aan de westkust van de Verenigde Staten.’

Het is niet de eerste keer dat de topman van het Duitse autoconcern zich wel erg vriendelijk uitlaat over zijn tegenhanger Elon Musk. Eerder liet hij al optekenen dat Tesla wat hem betreft geen nichespeler meer is in de wereldwijde automarkt.

Vorige week kondigde Tesla aan dat het zijn nieuwe ‘Gigafactory’ zal bouwen in de buurt van Berlijn. Daar zullen zowel batterijen als wagens geproduceerd worden. Met een geschat kostenplaatje van 4 miljard euro is het de op een na duurste fabriek van de fabrikant van elektrische wagens.

Dat wil geenszins zeggen dat het paradepaardje van Tesla, de fabriek in het Californische Fremont, bedreigd wordt. Volgende zomer start daar de assemblage van de nieuwste telg in het Tesla-gamma, de Model Y.

Toch is de opmerking van Diess niet vrijblijvend. Tesla werkt ook aan een elektrische pick-up truck. Die zal volgende week aan het publiek voorgesteld worden. Het is nog niet bekend waar dat model zal geassembleerd worden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20