Voetbalclub met een budget dat 1/10de is van dat van FC Chelsea leert iedereen een lesje

De Londense voetbalclub FC Chelsea heeft het voorbije seizoen aan zijn spelers in totaal een salaris van 215,6 miljoen pond uitbetaald. Daarmee is Chelsea op het gebied van loonkosten absoluut lijsttrekker van het Engelse voetbal, maar bewijst vooral dat ook in de sport succes niet altijd met geld kan worden gekocht. Dat schrijft Aamna Mohdin, redacteur bij het magazine Quartz.

Met zijn dure ploeg staat Chelsea immers in de onderste regionen van de Engelse Premier League, die mede wordt aangevoerd door Leicester City, dat vorig seizoen amper een loonkost van 36 miljoen pond diende uit te betalen en bovendien met Jamie Vardy één van de goedkoopste topschutters uit de geschiedenis in zijn rangen heeft.

Verkeerde inschatting?

Jamie Vardy speelde vier jaar geleden nog in de Engelse amateurdivisies en dacht eraan om de sport de rug toe te keren. Nu zou de Spaanse topclub Real Madrid overwegen om Vardy aan te trekken.

“Het verhaal van Jamie Vardy toont aan dat het voor Engelse clubs interessant zou zijn om in lagere afdelingen op zoek te gaan naar talent dat een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit kan bieden,” aldus Darragh MacAnthony, eigenaar van Peterborough United.

“Spelers uit die lagere afdelingen krijgen contracten tussen 5.000 pond en 10.000 pond per week. Diego Costa, de Spaanse aanvaller van Chelsea, ontvangt een weekloon van 150.000 pond.”

De cijfers suggeren volgens Mohdin alvast dat veel clubs de financiële waarde van hun spelers verkeerd inschatten. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20