Vlak einde van de week op Wall Street

Een relatief kalme dag op de Amerikaanse beurzen, het einde van een volatiele week.

De grote indexen verraden een vrij rustige dag. De Dow dipte net in het rood terwijl de Nasdaq en S&P 500 komen net positief uit. Daarmee is vrijdag een vrij rustige dag.

De grote verliezer vandaag, dat was bij opening al duidelijk, is Neflix. Het aandeel daalde met meer dan zes procent, een lichte verbetering ten opzichte van na de openingsbel. Netflix probeert de verwachtingen voor het volgend kwartaal te temperen. Na een indrukwekkend tweede kwartaal, met groeten van Covid-19, verwacht het bedrijf minder groei. De beleggers volgden niet.

Nog bij de verliezers: American Airlines verliest 4,5 procent. Daar is Covid opnieuw de verantwoordelijke. Het aantal nieuwe gevallen in de Verenigde Staten is opnieuw aan het stijgen. Dat wil ook zeggen dat de vooruitzichten voor reizen, zowel binnen als uit de Verenigde Staten, verslechteren.

Aan de positieve kant van de tabel zijn het vooral Intuitive Surgical en AES die winnen. Inuitive doet er 7,5 procent bij, AES koerst 5 procent hoger.

Dan zijn er nog de farmareuzen. Zowel Moderna als Novavax springen 15 procent hoger dan na de bel. Ook BioNTech, de partner van Pfizer bij de ontwikkeling van een coronvaccin, koerst 12 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20