Vlaamse werkgevers: ‘Versnel vaccinatiecampagne, anders mist onze economie de boot’

De Vlaamse werkgeversorganisatie Voka dringt aan op een snellere uitrol van de vaccinatiestrategie in ons land. ‘Andere landen zijn een concurrentieel voorsprong aan het uitbouwen.’

Terwijl Israël, een land met een vergelijkbare bevolking, 150.000 mensen per dag vaccineert, blijft België voorlopig op enkele honderden steken. Het trage tempo is volgens de werkgeverskoepel niet alleen nefast voor de volksgezondheid, maar ook voor de economie.

‘We stellen vast dat in andere landen zoals Duitsland, Denemarken, Israël en het Verenigd Koninkrijk de vaccinatie veel sneller verloopt en dat deze landen een competitief voordeel aan het opbouwen zijn. Wie het snelst en best vaccineert, zal het meest baat hebben van de heropleving. Daarom moet ons land veel sneller vaccineren’, verklaarde voorzitter Wouter De Geest maandagavond naar aanleiding van Voka’s digitale nieuwjaarsreceptie.

‘Dat de zorgsector en risicogroepen daarin voorrang krijgen, is evident. Maar in een snelle en performante aanpak staan echter ook de bedrijven en hun medewerkers bovenaan de prioriteitenlijst, om de continuïteit in onze
bedrijven te garanderen.’

‘We mogen de boot niet missen. We begrijpen dat massaal vaccineren een delicaat en complex proces is maar dit moeten we toch sneller en beter kunnen’, zegt De Geest.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20