Verenigde Staten stellen ruim 53 miljoen dollar beschikbaar om elektriciteitsnetwerk van Oekraïne te ondersteunen

De Verenigde Staten zullen 53 miljoen dollar beschikbaar stellen om het Oekraïense elektriciteitsnet te ondersteunen, dat momenteel geconfronteerd wordt met een spervuur van Russische beschietingen.

Waarom is dit belangrijk?

Het Kremlin heeft de afgelopen weken zijn aanvallen op de Oekraïense gas- en elektriciteitsinfrastructuur genadeloos voortgezet. Ongeveer 10 miljoen Oekraïners zitten momenteel zonder stroom, nadat Rusland afgelopen week het elektriciteitsnet van het land andermaal had gebombardeerd, net nu de temperaturen dalen tot onder het vriespunt.

In het nieuws: Het Oekraïense elektriciteitsnetwerk is al weken lang het doelwit van Russische bombardementen, te midden van de eerste sneeuw die viel in verschillende steden in het land. Onderwijl zakte ook de temperatuur tot onder het vriespunt, waardoor het resterende elektriciteitsnetwerk extra onder druk kwam te staan.

  • Om de Oekraïense bevolking te ondersteunen stelt Washington daarom een nieuw, aanvullend steunpakket beschikbaar van zo’n 53 miljoen dollar.
  • Het geld is bestem
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.