Teheran gooit reddingslijn uit naar Caracas: Venezuela en Iran verdiepen hun wederzijdse samenwerking om Amerikaanse sancties te omzeilen

Venezuela en Iran zijn overeengekomen hun samenwerking op het gebied van wetenschap, onderwijs, technologie en energiezekerheid te verdiepen.

Waarom is dit belangrijk?

Zowel Venezuela als Iran kreunen onder westerse sancties. De olie-industrie van het Latijns-Amerikaanse land ligt achter op de beoogde doelstellingen dankzij de verouderde infrastructuur, het gebrek aan investeringen en de Amerikaanse sancties. Om deze te omzeilen slaan de twee naties de handen nu ineen door hun samenwerking op tal van gebieden te verdiepen.

In het nieuws: De verdiepte samenwerking tussen de twee landen is afgelopen weekend door de Venezolaanse minister van Wetenschap en Technologie, Gabriela Jiménez, bekendgemaakt.

  • “Wetenschap en technologie zijn de prioritaire gebieden voor onze samenwerking. Iran is een land waarmee we een sterke band opbouwen en we een historische relatie van respect hebben”, aldus de minister.
  • De band tussen Venezuela en Iran wordt steeds nauwer sinds het Zuid-Amerikaanse land een reddingslijn h
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20