Teheran gooit reddingslijn uit naar Caracas: Venezuela en Iran verdiepen hun wederzijdse samenwerking om Amerikaanse sancties te omzeilen

Venezuela en Iran zijn overeengekomen hun samenwerking op het gebied van wetenschap, onderwijs, technologie en energiezekerheid te verdiepen.

Waarom is dit belangrijk?

Zowel Venezuela als Iran kreunen onder westerse sancties. De olie-industrie van het Latijns-Amerikaanse land ligt achter op de beoogde doelstellingen dankzij de verouderde infrastructuur, het gebrek aan investeringen en de Amerikaanse sancties. Om deze te omzeilen slaan de twee naties de handen nu ineen door hun samenwerking op tal van gebieden te verdiepen.

In het nieuws: De verdiepte samenwerking tussen de twee landen is afgelopen weekend door de Venezolaanse minister van Wetenschap en Technologie, Gabriela Jiménez, bekendgemaakt.

  • “Wetenschap en technologie zijn de prioritaire gebieden voor onze samenwerking. Iran is een land waarmee we een sterke band opbouwen en we een historische relatie van respect hebben”, aldus de minister.
  • De band tussen Venezuela en Iran wordt steeds nauwer sinds het Zuid-Amerikaanse land een reddingslijn h
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.