Vegetarische steaks uit de printer als alternatief voor vlees

De Israëlische vleesvervangerproducent Redefine Meat heeft 29 miljoen dollar opgehaald om een nieuw project op te starten. Het bedrijf gaat met behulp van een 3D-printer een vegetarisch alternatief produceren voor steaks.

De start-up is erin geslaagd om 29 miljoen dollar op te halen. Bedoeling is om de vleesvervangers nog dit jaar op de markt te brengen in Israël, Europa en Azië.

Alternatief voor echt vlees

Om het vlees te produceren doet het bedrijf een beroep op een 3D-printer en inkt op plantaardige basis. Redefine Meat is nog volop bezig om de smaak en de textuur op punt te krijgen. ‘Het is de bedoeling dat de consument niet langer het onderscheid kan maken tussen ons vlees en echt vlees’, aldus Eshchar Ben-Shitrit, CEO van Redefine Meat

‘We willen verandering brengen in de overtuiging dat lekker vlees alleen van dieren kan komen’, vervolgt de CEO. ‘We hebben alle bouwstenen in handen om dit te realiseren.’

Gezonde en milieuvriendelijke alternatieven voor vlees zijn aan een opmars bezig. Zo is het in onze contreien al mogelijk om bijvoorbeeld vegetarische hamburgers en nuggets te kopen. Ook de grote bedrijven spelen maar al te graag in op die tendens. Zo heeft bijvoorbeeld McDonald’s al enkele burgers voor de vegetarische burgerliefhebber.

Werk aan de winkel

Toch is er nog heel wat werk aan de winkel voor de producenten van fake meat. Zo zijn de groene alternatieven doorgaans duurder dan de gewone vleesproducten en is de smaak niet altijd wat het moet zijn.

Redefine Meat is niet het eerste bedrijf dat zich waagt aan een vegetarisch alternatief voor de alom geliefkoosde steak. Het Spaanse Novameat liet vorig jaar weten dat het een veganistisch alternatief had ontwikkeld. Het bedrijf is er naar eigen zeggen in geslaagd om de smaak en textuur van steak te benaderen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20