Veerle Heeren weigert uitleg te geven over vervroegde vaccinatie voor haar, haar familie en medewerkers

  • De burgemeester van Sint-Truiden, en voormalig kamerlid Veerle Heeren heeft zichzelf in een moeilijk parket gebracht. Gelekte documenten wijzen er immers op dat de CD&V-politica al veel vroeger dan normaal gepland een vaccin heeft gekregen in haar eigen gemeente, in maart.
  • Bovendien duiken op die lijsten van mensen die al vaccins hebben gehad ook haar zoon, haar zus en een tros medewerkers op: zij kregen ze ook veel vroeger dan normaal gepland.
  • Een lokale onderzoekssite bracht het nieuws, maar dat rolt nu door naar de nationale pers. Daar reageert men vol ongeloof: er zijn strenge regels over wie wanneer vaccins krijgt en heel de solidariteit in de vaccinatiecampagne is daarop gebaseerd. Burgemeesters die misbruik maken van hun functie, om snel een vaccin te krijgen, dat kan natuurlijk niet.
  • Alleen, daarbij blijft de CD&V’ster op vreemde manier het zonlicht ontkennen. Ze weigert te antwoorden op de vraag of ze dat vaccin kreeg en schermt telkens, ook voor haar familie, met het ‘medisch geheim’ als argument. Maar door die starre houding blijven de vragen en stijgt ook de druk op haar partij om klaarheid te scheppen. Niet toevallig is minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) de verantwoordelijke minister van de vaccins.

Lees ook: China als heet hangijzer in de Wetstraat: cyberaanval op dag hoorzittingen Oeigoeren is toch wat toeval te veel

Meer