Vakbonden en werkgevers in verzekeringssector bereiken ontwerpakkoord

De vakbonden en de werkgevers van de verzekeringssector hebben woensdagavond een ontwerpakkoord bereikt. Dat meldt Vic Van Kerrebroeck van ACV Puls. Er is onder meer een akkoord over een coronapremie, telewerkvoorwaarden en opleidingsdagen.

De vakbonden in de verzekeringssector hadden eind oktober een stakingsaanzegging ingediend die acties vanaf 8 november zou dekken, nadat overleg over een loonakkoord tot niks had geleid. De bonden vroegen een loonsverhoging van 0,4 procent (loonnorm), een coronapremie van 500 euro en garanties rond telewerkvoorwaarden en opleidingsdagen.

Woensdag is er na nieuw overleg een ontwerpakkoord bereikt. Zo komt er een coronapremie van 450 euro en worden de regels rond het telewerkbeleid aangepast, meldt Van Kerrebroeck. Ook zijn er afspraken gemaakt over opleidingskrediet en eindeloopbaanregeling. Het ontwerp moet nog wel worden goedgekeurd door de achterban. Mogelijke acties zijn intussen van de baan.

Meer
Mijn Volglijst

Zeer drukke macro-week voor de boeg

28/11/2021 16:08

(ABM FN) Komende week wordt vooral zeer druk op macro-economisch gebied. Beleggers hebben de handen vol met onder meer inflatiecijfers en inkoopmanagersindices. 

Afgelopen week kende Wall Street een verkorte handelsweek wegens Thanksgiving en Black Friday. Los van die koopjes zien we toch vooral stevig oplopende prijzen wereldwijd. Bedrijven geraken moeilijk aan hun materiaal en moeten hogere kosten maken. Een heel stuk daarvan wordt doorgerekend aan de eindconsument. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20