Vakbond: ‘Heropstart Audi Brussels op 20 april? Surrealistisch’

Vakbond ABVV vindt een herstart van de fabriek van Audi Brussels in Vorst na de paasvakantie ‘surrealistisch’. De socialistische vakbond gelooft niet dat de regels rond sociale afstand gerespecteerd kunnen worden.

De directie van Audi Brussels hoopt dat ze op maandag 20 april, na de paasvakantie, de autofabriek in Vorst kan heropstarten. Al beseft ze dat veel zal afhangen van een mogelijke verlenging van de inperkingsmaatregelen die door de federale overheid opgelegd worden. Intussen bereiden ze bij Audi wel al maatregelen voor die de veiligheid en gezondheid van het personeel moeten garanderen. Die worden in de loop van volgende week bekendgemaakt.

Voor het ABVV is een heropstart van Audi Brussels nog voor een aankondiging over het einde van de lockdown prematuur. ABVV-vakbondsafgevaardigde Grégory Descotte gaat nog een stap verder: ‘Het is zelfs surrealistisch, zeker omdat de sociale afstand van anderhalve meter niet kan verzekerd worden aan de werkposten. We vragen om het einde van de lockdown af te wachten. De stilstand heeft ongetwijfeld een economische impact, maar de autoproductie is geen essentiële sector.’

Volvo Gent

Velen verwachten dat de regering de inperkingsmaatregelen nog met twee weken gaat verlengen, tot 3 mei. Maar in het bedrijfsleven gaan er almaar meer stemmen op voor een snellere, gedeeltelijke afbouw. Ook Volvo Car Gent bereidt de opstart van de productie voor op 20 april. Het bedrijf overlegt met de federale overheid over nieuwe maatregelen op het vlak van social distancing en hygiëne.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20