UNIZO viert Dag van de Ondernemer

Op vrijdag 17 november 2023 is het ‘jouw feestdag’. Die dag is het namelijk Dag van de Ondernemer, waarbij er in heel Vlaanderen en Brussel tal van (digitale) initiatieven op poten worden gezet. Alles om ondernemers in de bloemetjes te zetten. Maar ook om hen te inspireren en te helpen netwerken. Innovatie staat dit jaar voorop.

Jaarlijks organiseert UNIZO, op de derde vrijdag van november, de Dag Van de Ondernemer. Het is een dag waarop de organisatie alle ondernemers wil bedanken voor hun lef, inzet en doorzettingsvermogen. “Ondernemers vormen de motor van onze economie en dus is het niet meer dan normaal dat zij minstens één “feest”-dag per jaar krijgen”, zo luidt het. UNIZO organiseert deze dag in samenwerking met het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO)

Bovenal wijst de ondernemersvereniging op het belang van innovatie, die ondernemingen bewerkstelligen. Innoveren kan overigens op diverse manieren: op het vlak van digitalisering, maar ook betrekking hebben op diversiteit en duurzaamheid en inzake processen en strategieën. Of zoals het bij UNIZO luidt: ondernemers maken samen de toekomst. De slagzin dit jaar is dan ook: de toekomst is aan de #innovatiefnemers.

‘Mooiste wat er is’

Het initiatief van de Dag Van de Ondernemer kadert in de Global Entrepreneurship Week, een wereldwijd initiatief ter promotie van het ondernemerschap. In meer dan 180 landen staat in de derde week van november het ondernemerschap centraal. 

Naast het bedanken van alle ondernemers en de focus leggen op innovatie, wil UNIZO ook bij niet-ondernemers het ondernemerschap in een positief daglicht plaatsen. Tegelijk wil de organisatie starters met concrete zakelijke plannen aanmoedigen om ook de stap naar het ondernemerschap te zetten. “Want ondernemen is het mooiste wat er is, ondanks het hobbelige parcours”, is het devies van UNIZO. “We willen onze appreciatie laten blijken voor de toegevoegde waarde die ondernemers onze samenleving schenken. Want we hebben ze broodnodig om al het goede rondom ons in stand te houden.”. 

Activiteiten

Overal in Vlaanderen en Brussel organiseert UNIZO heel wat activiteiten ter gelegenheid van deze feestdag voor onze ondernemers. Van ontbijten, tot infosessies, in kleine of grote groep. Al die initiatieven vind je hier.

Om de UNIZO-boodschap kracht bij te zetten zet UNIZO tegelijk ook innovatieve ondernemers als ambassadeurs in de kijker. Hun boeiende verhalen ontdek je hier. Beluister ook de verhalen van deze  6 ambassadeurs in de podcastreeks Innovatiefnemers. Allemaal voor en door ondernemers.

Alle initiatieven, van verhalen en podcasts tot netwerkinitiatieven, vind je op de website van de Dag van de OndernemerMeer