Umicore wil met uitgifte obligaties 500 miljoen euro ophalen

Het materialenbedrijf Umicore wil met de uitgifte van converteerbare obligaties een bedrag van 500 miljoen euro ophalen. De onderneming wil met de opbrengst van de obligaties naar eigen zeggen strategische ontwikkelingen op het gebied van materialen voor duurzame mobiliteit en recyclage financieren.

Het saldo zal volgens de onderneming voor algemene bedrijfsdoeleinden worden gebruikt. De obligaties hebben een looptijd van vijf jaar.

‘De uitgifte van de obligaties zal de financieringsstructuur van Umicore verder verstevigen en diversifiëren,’ benadrukt de onderneming. Umicore heeft de voorbije jaren met gelijkaardige operaties al een reserve van 1,1 miljard euro opgebouwd. De nieuwe uitgifte moet de financiële basis van het materialenbedrijf verder versterken.

De obligaties zullen worden uitgegeven aan institutionele beleggers, met een nominale waarde van 100.000 euro per stuk. Er wordt geen rente uitbetaald, maar de obligaties zijn na afloop wel converteerbaar in aandelen van Umicore.

Groep Brussel Lambert (GBL), een holding van de familiale groep Frère, heeft al te kennen gegeven op de nieuwe obligatielening te zullen intekenen. De holding is met een belang van 18 procent de hoofdaandeelhouder van Umicore.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20