Uitgesteld stimuluspakket duwt Wall Street in het rood

De malaise op de Europese beurzen trekt zich door op Wall Street. De Dow Jones verliest 0,65 procent, S&P500 gaat 0,68 procent lager en technologiebeurs Nasdaq geeft 0,92 procent prijs.

De Amerikaanse beleggers drukken de pauzeknop in, nu blijkt dat een mogelijke deal tussen de Republikeinen en de Democraten rond een omvangrijk stimuluspakket pas na de presidentsverkiezingen zou komen. Minister van Financiën Steven Mnuchin liet bij CNBC optekenen dat ‘hij en de president vastbesloten zijn’ om een deal te maken, maar dat ‘de politiek’ in de weg zit om dat te doen.

Zakenbank Morgan Stanley wint 0,55 procent, na betere resultaten dan verwacht. Tijdens het derde kwartaal steeg de omzet met 16,2 procent naar 11,7 miljard dollar, hoewel analisten op 10,7 miljard rekenden. Vooral de inkomsten uit aandelentransacties stegen, omdat beleggers in deze volatiele tijden hun aandelenportefeuille voortduren herschikken.

United Airlines keldert 4,75 procent. De luchtvaartmaatschappij boekte het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 1,8 miljard dollar, tegenover een winst van 1 miljard dollar vorig jaar. De omzet daalde op jaarbasis tot 2,5 miljard dollar. ‘Hoewel de negatieve impact van het coronavirus op de korte termijn zal aanhouden, richten we ons nu op het positioneren van het bedrijf voor een sterk herstel’, klinkt het.

Tot slot ook minder goed nieuws over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Het aantal aangevraagde werkloosheidsuitkeringen is opnieuw gestegen, meldt het Amerikaanse ministerie van Arbeid. Het absolute aantal steeg met 53.000 tot 898.000, terwijl de verwachting was dat het aantal aanvragen zou dalen naar 830.000 aanvragen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20