Ondanks geplande ontslagronde na overname Credit Suisse werft UBS tientallen vermogensbeheerders in VS aan

UBS heeft in de Verenigde Staten (VS) vermogensbeheerders aangeworven die zich richten op rijke Amerikanen, zelfs nu de Zwitserse bankenreus overweegt om tienduizenden banen te schrappen na de overname van Credit Suisse.

Waarom is dit belangrijk?

UBS heeft - onder druk van de Zwitserse overheid - in maart Credit Suisse overgenomen om een faillissement van de laatstgenoemde bank te voorkomen. Door die samensmelting dreigen tienduizenden jobs te verdwijnen.

In het nieuws: Het persagentschap Reuters meldt dat UBS tijdens de eerste jaarhelft 50 financiële adviseurs heeft aangeworven die zich toespitsen op rijke Amerikanen. 30 van die adviseurs werden aangeworven na de overname van Credit Suisse in maart.

  • Door die aanwervingen hoopt UBS een groter marktaandeel in de VS te verwerven. Hoewel de bank een leidende positie heeft in Europa en Azië, is het slechts de op drie na grootste vermogensbeheerder in de VS, waar het beheren van de financi
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer